Live stream radio

слушајте нас во живо

Квалификации за Евро 2020

На Нова С ексклузивно ги гледате преносите на натпреварите кои репрезентациите на Србија ги игра за време на квалификациите за Европското првенство во фудбал 2020. како и натпреварите од Лигата на нации.

Приспивна песна за војниците

Мини серијал создаден врз основа на истоимениот филм кој зборува за војниците на една табоџанска батерија во Првата светска војна кои, како и многу други луѓе, направиле славата на српските војници да стане бесмртна. Ова е приказна за нивното херојство и пријателство, приказна за слогата и заедничкиот живот без кого никој од нив не би преживеал. А преживеал само еден и овој филм е неговото сеќавање на своите воени другари.

Чекор напред (Un paso Adelante)

Позната серија која доаѓа од Шпанија. Го следи животот на студентите во училиштето за сценска уметност во Мадрид и нивните професори, кој е полн со нагорнини, падови и љубовни перипетии. Младите херои низ тешките животни лекции сфаќаат колку голема жртва е потребно за да се стане најдобар, но и која е вредноста на искреното пријателство.

Мали големи приказни

Продукцијата Инсајдер веќе 15 години открива системски проблеми зад кои се сокрива злоупотреба и криминал, но во новиот серијал секојдневно ќе се занимаваат со проблемите на граѓаните. Решавањето на секојдневните проблеми ќе покаже дека “малите” приказни ги отсликуваат пропустите и злоупотребата во функционирањето на системот.

Дневник

Најважните вести на денот од 12 и 19 часот, Нова С ќе ги презема од телевизијата Н1, која е ексклузивен соработник со CNN во регионот. Централниот дневник ги покрива сите најважни настани во тој ден со известување во живо и анализи од сите агли, коментари и студиски гости.